CONTACT


Verkoopsvoorwaarden

Ons team

BEL ONS OP

03 541 30 20

AUTO

Kan er een verwarming in mijn wagen worden geplaatst?

Voor de juiste mogelijkheden en prijzen neemt u best contact op met ons.

 

Hoelang duurt het voordat een parkeerverwarming van Webasto de motor en het interieur opwarmt?

Dat is erg afhankelijk van de temperatuur van de omgevingslucht en de grootte van het voertuig. Meestal is een verwarmingsperiode van 20 tot 30 minuten echter voldoende om oncomfortabele vrieskou te veranderen in een comfortabele warmte.

 

Hoe wordt een parkeerverwarming van Webasto geactiveerd?

De parkeerverwarming wordt geactiveerd met behulp van een afstandsbediening (Telestart T91 T100 HTM), via een mobiele telefoon (ThermoCall of ThermoConnect) of met de programmeerbare MultiControl, die in de auto wordt geïnstalleerd. Test onze innovatieve bedieningselementen.

 

Waarom maakt een parkeerverwarming mijn auto veiliger?

Volgens de statistieken vinden de meeste ongevallen in de winter plaats binnen 15 minuten na vertrek. Dit komt door het beperkte zicht en de tragere reactiesnelheid als gevolg van de lage temperaturen. Een parkeerverwarming biedt meer veiligheid en comfort op koude en natte dagen en in de winter. Bijkomende voordelen: De motor en het milieu worden minder belast.

 

Hoeveel brandstof verbruikt een parkeerverwarming van Webasto?

Natuurlijk zijn de moderne parkeerverwarmingssystemen van Webasto geoptimaliseerd, zodat ze weinig brandstof verbruiken. Ze vereisen op vol vermogen gemiddeld maar 0,6 l/uur – dus 0,3 l gedurende 30 minuten. Doordat de motor niet koud hoeft te starten, wordt dit extra brandstofverbruik nagenoeg gecompenseerd.

 

Waar moet je op letten als je een voertuig op biodiesel hebt?

Maximaal 20% biodiesel wordt vermengd met gewone diesel. Dit mengsel is geschikt voor parkeerverwarming De parkeerverwarming werkt ook met E10-biobrandstof (brandstof met 10% ethanol). Plantaardige olie is niet geschikt.

 

Parkeerverwarming vereist ook elektriciteit. Wat voor gevolgen heeft dit voor het elektrische systeem van het voertuig?

De Thermo Top-parkeerverwarming heeft een optimale balans tussen elektriciteitsverbruik en prestaties. Toch geldt er een vuistregel: de verwarmingstijd mag niet langer zijn dan de rijtijd.

 

Heeft het monteren van een parkeerverwarming gevolgen voor de classificatie voor uitlaatgasemissies van het voertuig?

Nee. De uitlaatgasemissies worden aanzienlijk verminderd als de motor wordt voorverwarmd.

 

Kan de parkeerverwarming ook worden verwijderd en daarna in andere voertuigen worden geplaatst?

Ja. Toch heeft dit om normaal gesproken om technische en economische redenen geen zin omdat een parkeerverwarming de verkoopwaarde van een auto verhoogt. Daarnaast zijn de onderdelen die worden verwijderd meestal niet geschikt om de parkeerverwarming in een andere auto te monteren. Er zijn componenten voor het specifieke voertuig of een volledige installatiekit vereist. De ombouwmogelijkheid moet door een monteur worden bekeken.

Vereist een parkeerverwarming onderhoud?

Nee, maar we adviseren wel om de verwarming door een monteur te laten controleren voordat de koude winter invalt. De parkeerverwarming moet daarnaast een keer per jaar 10 minuten worden ingeschakeld bij een koude motor en op de laagste stand. Meer onderhoudsinstructies vindt u in de gebruikershandleiding voor uw model parkeerverwarming.

Moet een parkeerverwarming getest en gecertificeerd worden?

De standaardtests en -certificeringen geldt voor nieuwe modellen. Na installatie door een monteur is dit niet meer vereist omdat de parkeerverwarming nu een bewijs van EG-typegoedkeuring heeft. Na professionele installatie en aanbrengen van het bewijs voor typegoedkeuring op het typeplaatje van het voertuig, moet het certificaat worden gestempeld en ondertekend. Het ingevulde bewijs van de EG-typegoedkeuring moet worden ingevuld door uw Webasto-dealer en in uw voertuig worden bewaard.

 

Wat is een bijverwarmer?

Moderne dieselmotoren met directe inspuiting zijn zo efficiënt dat ze niet genoeg overtollige warmte genereren om het verwarmingssysteem van het voertuig te laten draaien. Daarom worden dieselvoertuigen regelmatig voorzien van een bijverwarmer om een aangename temperatuur in het interieur te bieden tijdens de reis.

 

Is het mogelijk om een bijverwarmer te upgraden naar een parkeerverwarming als er al bijverwarming in de auto aanwezig is?

U kunt de bijverwarmer met behulp van een upgradekit veranderen in een volwaardige parkeerverwarming.

 

Mijn auto heeft al airconditioning. Is het nog steeds mogelijk om een parkeerverwarming te laten plaatsen?

Dit is in de meeste voertuigen mogelijk. Afhankelijk van het verwarmings- en airconditioningsysteem dat in de fabriek in het voertuig is geïnstalleerd, moeten er aanpassingen in de klimaatregeling worden doorgevoerd. U vindt uitgebreide informatie hierover in de handleiding in de auto of in de handleiding voor de inbouw.

 

Wat is het verschil tussen de Thermo Top Evo 5 en de Thermo Top Evo 5+?

Beide modellen verwarmen met een vermogen van 5,0 kW. De Thermo Top Evo 5+ heeft een geoptimaliseerde regeling voor de koelmiddelcirculatie, waardoor de luchtstroom in het interieur aanzienlijk verbetert (tot wel 30%). Met een Thermo Top Evo 5+ voelen uw klanten de effecten van de parkeerverwarming veel sneller dan met een Thermo 5!


Geen antwoord gevonden op uw vraag? Contacteer ons gerust!