CONTACT


Verkoopsvoorwaarden

Ons team

BEL ONS OP

03 541 30 20

BOOT

Waarom zou ik een water- of luchtverwarmingssysteem van Webasto voor mijn boot moeten kiezen?

Boten en jachten zijn voorzien van een water- of luchtverwarmingssysteem.

een luchtverwarmingssysteem is geschikt om de salon en hutten te verwarmen. Het kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, de voorverwarmingstijd is kort en de frisse lucht verwijdert snel vocht in uw boot. Het luchtverwarmingssysteem is bovendien licht, compact en energiezuinig.

Een interne waterverwarmer biedt thuiscomfort: Het waterverwarmingssysteem van Webasto heeft als voordeel dat het vocht in het interieur van uw boot afvoert, kraanwater verwarmt en schadelijke koude starts voorkomt door de motor voor te verwarmen. De waterverwarmer van Webasto kan ook worden gecombineerd met de Webasto BlueCool Premium-airconditioner, zodat een geïntegreerd ‘totaal klimaatregelingssysteem’ voor marine ontstaat.

 

Waar wordt de verwarmingsapparatuur in de boot geïnstalleerd?

De apparatuur kan in het motorcompartiment, in de locker of bij de dwarsbalk (transom) op uw boot worden geïnstalleerd.

 

Is de installatie van verwarmingssystemen van Webasto van invloed op de garantie van uw boot?

Nee, een juiste installatie heeft geen gevolgen voor de garantie van uw boot.

 

Wat is het bereik van de afstandsbediening?

Op zee maximaal 1.000 meter.

 

Wat is de Thermo Call?

U kunt uw water- of luchtverwarmingssysteem van Webasto inschakelen door via een vaste of mobiele telefoon te bellen. Bel gewoon het nummer van het verwarmingssysteem en voer uw code in. Een spraakmenu begeleidt u door de opties voor het instellen. U kunt zowel de verwarmings- als ventilatiefuncties in- of uitschakelen. De tijden voor verwarming en ventilatie kunnen afzonderlijk worden ingesteld.

Hoe komt er brandstof in het verwarmingssysteem?

Brandstof wordt uit de tank gehaald en via een doseerpomp naar het verwarmingssysteem getransporteerd. Deze pomp wordt door Webasto geleverd.

 

Kan de tank van de boot helemaal leegraken door het verwarmingssysteem?

Nee. Het verwarmingssysteem is aangesloten op de brandstofretourleiding of heeft een gescheiden afzuigingssysteem. De inlaatleiding bereikt hoe dan ook niet de bodem van de tank, zodat er een gegarandeerde brandstofreserve is voor de pomp die door Webasto is geleverd.

 

Kunnen de uitlaatgassen in het interieur komen?

Nee. Als de uitlaatpijpen goed zijn geïnstalleerd volgens de instructies, kunnen de uitlaatgassen niet in het interieur komen. Er wordt een wanddoorvoer gebruikt om de uitlaatgassen naar buiten af te voeren.

 

Zorgen de verwarmingssystemen van Webasto voor onaangename geuren?

Dankzij de continue verbetering van de technologie van branders en van de brandstofkwaliteit zijn uitlaatgasgeuren van verwarmingssystemen van Webasto nagenoeg of zelfs helemaal niet waarneembaar. Deze ontwikkeling is vergelijkbaar met die van moderne dieselmotoren, die geen rookemissies meer genereren.

 

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Contacteer ons gerust!