CONTACT

A U T O G L A S 

REEDS ERVARING SINDS 1994

  •  Terbekehofdreef 51, 2610 Wilrijk (bedrijvenpark TB)

Verkoopsvoorwaarden

Ons team

BEL ONS OP

03 541 30 20

RUITEN

Mag ik onmiddellijk na de herstelling/vervanging terug rijden met mijn wagen?

Na de herstelling of vervanging mag u onmiddellijk verder rijden met uw wagen.

 

Mag ik nadat mijn ruit vervangen is naar de carwash?

De dag van de vervanging van uw ruit zelf vragen wij u om niet naar de carwash te gaan.


 Mag ik nadat mijn ruit vervangen is naar de technische keuring?

De dag van de vervanging van uw ruit zelf mag u niet naar de volledige technische keuring gaan. Dit omdat ze de wagen op een trilplaat zetten en de ruit net gelijmt is. Een herkeuring voor de ruit kan wel dezelfde dag.

Ik heb net mijn ruit laten vervangen. Wat zijn die zwarte plakkers op mijn ruit?

Omdat de wagen onmiddellijk gaat verder rijden na de vervanging kleven wij deze zwarte plakkers op uw ruit. Deze plakkers geven uw ruit ondersteuning zodat de ruitenlijm nog wat kan verder drogen wanneer u verder rijdt met uw wagen. Deze mag u verwijderen na minstens een uurtje, of wanneer u thuis bent.

 

Wanneer kan een steeninslag nog hersteld worden?

Een steeninslag kan nog hersteld worden als de inslag volledig bedekt kan worden met een €2 muntstuk. De inslag moet ook steeds ongeveer 6 cm verwijderd zijn van de zwarte band. We raden af om een steenslag in uw gezichtsveld te laten herstellen.

 

Is een herstelde steeninslag nog zichtbaar?

Ja, u zal hier steeds nog een litteken in zien. Dit kan ook extra zichtbaar zijn wanneer de steenslag al enige tijd in de raam aanwezig is, door vuilrestjes van buitenaf tijdens het rijden. Wij raden altijd aan om een doorzichtig plakbandje over de inslag te kleven totdat u een afspraak heeft, zo blijft het meeste vuil er uit en kan de inslag veel beter hersteld worden.

 

Kan ik langskomen zonder afspraak?

Wij werken enkel op afspraak, dit zodat u altijd op uur en tijd kan geholpen worden, de ruit kan besteld worden en u hier niet voor niets staat wanneer onze planning reeds volzet staat.

 

Hoelang duurt een vervanging?

Een vervanging van een ruit duurt ongeveer een uurtje. U kan hier perfect op wachten in onze wachtruimte.

 

Hoelang duurt een herstelling?

Een herstelling duurt ongeveer 30 minuten. U kan hier perfect op wachten in onze wachtruimte.

 

Wat is de kostprijs voor de vervanging van mijn autoruit?

Dit is verschillend voor elk type van wagen. Om een correcte prijs op te maken hebben we het merk, type en bouwjaar van uw wagen nodig en moeten we weten of er eventuele opties op uw ruit zitten.

 

Heb ik een autoruit met lichtsensor?

U heeft een lichtsensor op uw auto (meer bepaald in een gedeelte van de voorruit van uw auto) indien de lichten automatisch gaan branden als het donker wordt of indien u een stand heeft van je lichtschakelaar waarmee je lichten automatisch gaan branden bij schemering. Wanneer u een lichtsensor heeft op uw autoruit moet u deze terugnemen, anders zal de spiegelsteun niet meer passen en bestaat de mogelijkheid dat u foutmeldingen op uw dashboard zal krijgen.

 

Heb ik een autoruit met regensensor?

U heeft een regensensor op uw auto (meer bepaald in een gedeelte van de voorruit van uw auto) indien uw ruitenwissers automatisch gaan wanneer het begint te regenen, wanneer het begint te regenen gaan ze sneller of trager naargelang hoe hard het regent of indien u een knop heeft (waar u uw ruitenwissers bediend) om deze op automatisch te zetten. Wanneer u een regensensor heeft op uw autoruit moet u deze terugnemen, anders zal de spiegelsteun niet meer passen en bestaat de mogelijkheid dat u foutmeldingen op uw dashboard zal krijgen.

 

Heb ik een autoruit met zonneband?

U heeft een autoruit met zonneband wanneer er bovenaan uw voorruit een band te zien is, deze kan een blauwe -, groene – of grijze schijn hebben. Wanneer u deze optie niet meer wenst op uw nieuwe voorruit is dat perfect mogelijk, u kan dit gewoon even vermelden bij het maken van uw afspraak.

 

Heb ik een autoruit met een antenne in?

U heeft een autoruit met antenne wanneer er een zeer fijn koper draadje door uw ruit loopt. Dit kan van boven tot onder zijn maar ook van boven tot in het midden. Dit fijn draadje bevindt zich meestal aan de zijkant van de ruit of in het midden waar de achteruitkijkspiegel zit. Wanneer uw autoruit over een antenne beschikt moet u deze terugnemen anders gaat uw radio niet meer werken.

 

Heb ik een autoruit met een camera?

U heeft een camera in uw voorruit wanneer u in het zwarte vlak van de ruit (langs buiten af gezien, midden bovenaan de ruit aan de buitenkant van de achteruitkijkspiegel) een driehoek of trapezium ziet. Indien u twijfelt over deze optie vragen wij altijd liever om ons een foto te sturen van dat zwarte vlak, voor de zekerheid. Wanneer u een camera in de voorruit heeft moet u deze alsook terugnemen, anders gaan er foutmeldingen ontstaan op uw dashboard.

 

Heeft mijn wagen een Head Up Display (HUD)?

Uw wagen heeft een Head Up Display (HUD) wanneer uw snelheid en of verkeersborden worden geprojecteerd op uw voorruit. Wanneer u deze optie niet meer neemt op uw voorruit gaat de projectie niet meer duidelijk zijn. Wanneer u de optie toch niet meer wilt geven wij dit altijd even mee dat de projectie dus niet meer optimaal gaat verlopen, maar het is dus wel mogelijk om deze optie weg te laten.

 

Is mijn autoruit coated/warmtewerend?

Uw autoruit is coated wanneer deze een paarse schijn heeft. U hoeft deze optie niet opnieuw te nemen bij uw nieuwe voorruit indien u deze niet meer wenst.

 

Mijn ruitenwissers zijn versleten, kan ik deze bij jullie ook laten vervangen?

Jazeker. Wanneer wij zien dat de ruitenwissers versleten zijn wanneer we de ruit vervangen geven wij dit altijd mee aan de klant. We bieden dan de optie aan om ze ineens hier te laten vervangen of om er zelf ruitenwissers te zetten als ze deze hebben liggen. Wanneer de klant geen van beide opties wenst noteren wij wel altijd op de werkbon dat de ruitenwissers versleten zijn en dat wanneer de nieuwe voorruit krassen heeft door de versleten ruitenwissers wij de voorruit uiteraard niet in garantie kunnen nemen.

 

Kan ik ook bij jullie terecht om enkel mijn ruitenwissers te laten vervangen?

Jazeker. U dient wel op voorhand een afspraak te maken zodat wij hier tijd voor kunnen inplannen en de juiste ruitenwissers op voorraad zijn.

 

Ik heb een afspraak bij jullie maar ik wil tijdens de werken nog andere boodschappen gaan doen. Moet ik op mijn wagen wachten?

U hoeft zeker niet op uw wagen te wachten. U krijgt een automatische sms of telefoontje wanneer uw wagen terug klaar staat.

 

Ik kan me niet makkelijk vrijmaken om in de dag een uur op mijn wagen te wachten. Wat zijn mijn mogelijkheden?

U kan uw wagen voor de openingsuren komen brengen of zelfs al de dag ervoor. Voor de juiste werking hiervan vragen wij u om contact met ons op de nemen.

 

Ik wil mijn wagen laten blinderen/tinten. Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor het opmaken van de prijs hiervan hebben we het merk, type, bouwjaar en carrosserietype nodig. Op de dag van de afspraak komt u de wagen om 08u30 binnenbrengen (of vroeger, contacteer ons voor de werking hiervan) en wij contacteren u wanneer uw wagen terug klaar staat. Dit neemt een ruime halve dag in beslag.

 

Wat zijn de verschillende tinten van folies?

U kan kiezen tussen 65%, 80% en 95%.

65% is een hele lichte folie om uw ramen maar lichtjes te verduisteren.

80% wordt het meeste gekozen, omdat dit het meest gelijk is aan ‘af-fabriek’. 

95% wordt meestal genomen voor de ramen van een bestelwagen of wanneer er waardevolle goederen worden vervoerd. Ook wordt deze genomen voor wagens waarvan de eigenaar de ramen pikzwart wil. Indien u dit wenst kan u best gaan voor 95%.


Geen antwoord gevonden op uw vraag? Contacteer ons gerust!